Nieuws


Nieuwsoverzicht


Nieuwe Ford Kuga gepresenteerd

Ford presenteert de nieuwste generatie Kuga die als eerste Ford keuze heeft uit een breed aanbod hybride aandrijflijnen. De keuze bestaat uit de plug-in hybride, EcoBlue Hybrid (mild hybride) en de Hybrid (volledig hybride). De Kuga wordt tevens leverbaar in verschillende uitvoeringen, namelijk de verfijnde Titanium-, de sportieve ST-Line- en de luxe Vignale-uitvoeringen.

De volledig nieuwe Kuga is uitgerust met nog meer comfortverhogende assistentiesystemen en biedt optimale connectiviteit onderweg, met intelligente technologie als het FordPass Connect-modem, een inductielader voor smartphones en het SYNC 3 infotainmentsysteem. Een premium B&O audiosysteem zorgt voor een hoogwaardige audiobeleving aan boord. Het nieuwe 12.3-inch LCD met een high-definition kleurenscherm instrumentencluster biedt meer informatie, is intuïtiever te bedienen en makkelijker te lezen.

Nieuwe systemen als Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring Aid zorgen ervoor dat de bestuurder van de Kuga genoeg afstand tot zijn voorligger houdt en in het midden van de rijstrook blijft rijden. De adaptieve bochtenverlichting en verkeersbordherkenning zorgen voor beter zicht in het donker

Kuga Plug-In Hybrid

De Kuga Plug-In Hybrid is direct vanaf de introductie leverbaar en combineert de actieradius van een auto met traditionele verbrandingsmotor met de efficiëntie van een auto met een elektrische aandrijflijn. De plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een 2.5-liter viercilinder, een elektromotor/generator en een 14.4 kWh lithium-ion-accupakket. Goed voor een gezamenlijk vermogen van 225 pk (165kW). Dit resulteert er in dat de Plug-In Hybrid meer dan 50 kilometer volledig elektrisch kan afleggen.
Onderweg wordt het accupakket automatisch opgeladen doordat het systeem de energie die tijdens het remmen verloren gaat, terugwint en als elektriciteit opslaat in de accu’s. Via een laadpaal met 230 volt duurt het ongeveer vier uur om de accu volledig op te laden.
Het brandstofverbruik bedraagt 1.2 l/100 km met een CO2-uitstoot van 29 g/km.


Kuga EcoBlue Hybrid

Ford heeft voor de EcoBlue Hybrid variant gekozen om deze uit te rusten met een 2.0 liter EcoBlue dieselmotor met 150 pk om een zo laag mogelijk brandstofverbruik te realiseren.
In plaats van een traditionele startmotor is een startmotor/generator (BISG) samengevoegd in de aandrijflijn. Dit zorgt ervoor dat tijdens het afremmen van de auto remenergie wordt opgeslagen in het luchtgekoelde 48-volt lithium-ion-accupakket zodat deze energie later kan worden ingezet. Dit kan bijvoorbeeld worden ingezet tijdens normale rijomstandigheden om de motor te ontzien of ondersteunen van de nodige belasting.
De Kuga EcoBlue Hybrid heeft een brandstofverbruik van 5.0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 132 g/km.

Kuga Hybrid

De hybride versie van de Kuga is voorzien van een zelfopladende aandrijflijn die onder andere bestaat uit een elektromotor/generator en een door Ford ontwikkelde automatische achttrapstransmissie. De Kuga Hybrid is leverbaar vanaf 2020 leverbaar met zowel voorwielaandrijving als Fords intelligente vierwielaandrijving.
De CO2-uitstoot van de Kuga Hybrid bedraagt 130 g/km, het brandstofverbruik is 5.6 l/100 km.


Eerste SUV van Ford met head-updisplay

De Ford Kuga is de eerste SUV van Ford die voorzien is van een head-up display (HUD). De HUD zorgt ervoor dat de belangrijkste informatie voor de bestuurder wordt geprojecteerd op de voorruit in het gezichtsveld van de bestuurder. Dit resulteert dat de bestuurder zijn ogen niet van de weg hoeft te houden.Wilt u niets missen?

Volg al onze updates over de nieuwste modellen, trends en scherpe aanbiedingen.