Nieuws


Nieuwsoverzicht


Nieuwe Focus Active nu in de showroom!

“De Active is de eerste op een SUV geïnspireerde crossover in de modellenreeks van de Focus”, aldus Alex Klaassen, algemeen directeur van Ford Wensink. “De praktische alleskunner heeft een grotere grondspeling dan de andere Focus-modellen en terreinvaardige cross-overaankleding. De Active is nu bij ons in de showroom beschikbaar voor een uitgebreide kennismaking en een proefrit.”

Het aantal SUV- en crossoverrijders met een actieve levensstijl groeit. Deze marktontwikkeling wordt met de Focus Active ondersteund door speciale rijmodi ‘Slippery en Trail’ toe te voegen aan de reeds bestaande Normaal, Eco en Sport rijmodi. Verder beschikt het model standaard over dakrails voor het vervoeren van fietsen of bijvoorbeeld een kano.


De avontuurlijke Ford Focus Active onderscheidt zich duidelijk van andere Focus-modellen. Hij staat 3 centimeter hoger op zijn unieke lichtmetalen velgen, heeft een stoerdere grille met een grove blokjesstructuur en is afgewerkt met donkere kunststoffen en aluminiumkleurige details. Standaard is de Active uitgerust met praktische dakrails. In het interieur prijken Active-logo’s op onder meer de stoelen en instaplijsten. 


“Na de introductie van de nieuwe Fiesta Active en KA+ Active vorig jaar, is de Focus Active de derde in Fords nieuwe familie van Active-crossovermodellen”, aldus Alex Klaassen.


De Ford Focus – die in het najaar van 2018 voor zijn veiligheid werd beloond met de maximale score van vijf Euro NCAP-sterren – is leverbaar als vijfdeurs hatchback of als extra ruime Wagon. Er is keuze uit twee moderne benzinemotoren, in combinatie met een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat. De standaard rijk uitgeruste Ford Focus Active is beschikbaar vanaf € 27.960,- Meer informatie plan uw proefrit

Wilt u niets missen?

Volg al onze updates over de nieuwste modellen, trends en scherpe aanbiedingen.