Nieuws


Nieuwsoverzicht


Ford Wensink debuteert in de Ford Fiesta Sprintcup

De Fiesta Sprint Cup; wellicht ken je het wel. Deze Cup is speciaal bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar. De jonge coureurs die meerijden voor het Nederlandse Kampioenschap, rijden in een volledig voor circuit gebruik aangepaste Ford Fiesta ST-Line en bezitten veelbelovende stuurkunsten!


Wensink Team

Vele teams strijden om de Fiesta Sprint Cup, maar er kan er maar één de beste zijn. Wie dat is, wordt aan het eind van het seizoen van 2018 pas duidelijk. Een van de coureurs die strijdt om de titel en de Cup is niemand minder dan Liroy Stuart van het Stuart Racing Team. Deze jonge en enthousiaste coureur heeft al vele nationale én internationale successen behaald en heeft zijn naam verbonden aan Ford Wensink. En daar zijn we trots op!

Een echte alleskunner: de Fiesta ST-Line

De Fiesta Sprint Cup is zeker de moeite van het volgen waard, zowel vanwege de stuurkunsten van de jonge coureurs, als de wagens waarmee zij rijden: de Ford Fiesta ST-Line. Wat deze Fiesta’s zo bijzonder maakt? Ze zijn voorzien van een 1.0 liter EcoBoost motor met een vermogen van circa. 150PK en wegen slechts ca. 950 kilo. Daarbij zijn de auto’s voorzien van alle moderne veiligheidsvoorzieningen en een speciaal ontwikkeld onderstel. Er wordt gereden op echte slicks en regenbanden van HANKOOK.

Agenda

Per weekend worden er twee sprintraces verreden over maximaal 30 minuten. Daarnaast zijn er twee vrije trainingen van 30 minuten en een kwalificatie van 20 minuten vooraf.

19 mei. Testrit

20 en 21 mei. Pinksterraces | Zandvoort

28 juni. Testrit

30 juni - 1 juli. Superprix | Zolder (B)

17 augustus. Testrit

18 en 19 augustus. GAMMA Racing Day | Assen

8 – 9 september. Noordzee Cup | Zandvoort

29 - 30 september. Racing Festival | Spa-Francorchamps (B)

20 – 21 oktober. Hankook Finaleraces | Assen

Volg het Wensink Team op de voet!

Mis geen seconde en volg de prestaties van het Wensink team op de voet. Dat kun je onder andere doen door de races te kijken op RTL 7, door onze Facebookpagina of de Facebookpagina van de Fiesta Sprint Cup te liken en via de Telegraaf, Autoweek Magazine en het RTL GP Magazine.

Wilt u niets missen?

Volg al onze updates over de nieuwste modellen, trends en scherpe aanbiedingen.