Nieuws


Nieuwsoverzicht


Ford Wensink | Bring On Tomorrow


Ford zet volledig in op de toekomst door in te zetten op het elektrificeren van modellen. Zo denken we niet alleen aan de toekomst, maar bouwen we er ook al aan. Tegen het einde van 2020 heeft Ford dan maar liefst 14 nieuwe hybride en elektrische auto’s op de Nederlandse markt gebracht.


The Ford Hybrid & Electric Vehicle Range:

  • Mustang Mach-E
  • Nieuwe Puma
  • Nieuwe Kuga
  • Nieuwe Mondeo
  • Nieuwe Ford Explorer
  • Nieuwe Ford Tourneo Custom
  • Nieuwe Ford Transit Custom
  • Nieuwe Transit


Verschillende aandrijvingssystemen

Mocht u overwegen een elektrische Ford aan te schaffen, dan zijn er verschillende systemen die de auto aan kunnen drijven. Namelijk: all-electric, plug-in hybrid, hybrid en mild hybrid. Waarschijnlijk ziet u door de bomen het bos niet meer, daarom leggen we het u graag uit.


All-Electric (BEV)

De naam zegt het al: de all-electric aangedreven auto is volledig elektrisch. De afkorting die vaak hiervoor gebruikt wordt is: Battery Electric Vehicle (BEV). De auto maakt enkel gebruik van de elektromotor, volledig emissievrij rijden dus.

De Ford Mustang Mach-E is hier een voorbeeld van, een nieuwe krachtige en volledig elektrische SUV. Volledig elektrisch heeft behoorlijk wat voordelen:


- Beter voor het milieu
- Stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid
- Lagere wegenbelasting
- Geen boetes in lage emissiezones


Hybrid (HEV)

De nieuwe Ford Mondeo Hybrid wordt voortgedreven door de hybride technologie. Dat houdt in dat deze auto wel een verbrandingsmotor heeft, maar ze hebben ook een grotere accu en een krachtige motor. Zo kunt u tijdens korte ritten met lagere snelheden gebruik maken van alleen de elektromotor. Het voertuig is dus in staat om te schakelen tussen de accu en de verbrandingsmotor.


Plug-in hybrid (PHEV)

Plug-in hybride auto’s (PHEV) hebben alle functionaliteiten van volledige hybride technologie, met het extra voordeel dat ze opgeladen kunnen worden vanuit een externe krachtbron. In dit type hybride auto zijn de elektromotor en extra accu krachtig genoeg om flinke afstanden (tot ca. 50 km) elektrisch te rijden. U kunt er dus voor kiezen om lange afstanden af te leggen op benzine of diesel, en kortere ritten of stadsverkeer op schone elektriciteit. Bij Ford zijn de volgende modellen Plug- in hybrid: Nieuwe Ford Explorer, Nieuwe Ford Tourneo Custom en de Nieuwe Ford Transit Custom.


Mild hybrid (MHEV)

Bij Mild Hybrides (MHEV) wordt de brandstofmotor waar mogelijk geholpen door een extra krachtbron op elektriciteit. Een Mild Hybrid kan zijn elektromotor(en) alleen gebruiken om de verbrandingsmotor tijdens het rijden te ondersteunen. De elektromotor kan de auto dus niet zelfstandig aandrijven. U hoeft de auto dus niet zelf op te laden en bespaart tóch brandstof. De Nieuwe Puma, Nieuwe Ford Tourneo Custom en de Nieuwe Ford Transit Custom en de Nieuwe Transit zijn Ford-modellen die MHEV aangedreven zijn.


Wilt u zelf het gevoel ervaren? Welkom bij Ford Wensink!

We vertellen graag alle details onder het genot van een kop koffie en laten u graag ervaren wat elektrisch rijden is. Bekijk hier welke vestiging bij u in de buurt ligt.

Wilt u niets missen?

Volg al onze updates over de nieuwste modellen, trends en scherpe aanbiedingen.