Nieuws


Nieuwsoverzicht


Ford Go Further-event

Ford heeft haar visie en plannen voor de komende jaren gedeeld tijdens het 10-daagse Europese Go Further-event. Decor van het event was het voormalige terrein van de CSM-suikerfabriek in Amsterdam, wat nu een stoere eventlocatie is genaamd ‘SugarCity’. Jeroen Bos, marketeer bij Wensink, nam een kijkje en ontdekte het belangrijkste nieuws rondom elektrificatie, smart mobility, SUV’s en bedrijfswagens.

Tijdens het Go Further-event, gehouden van 2 t/m 11 april, ontvangt Ford dagelijks zo’n 300 tot 350 gasten, variërend van Ford-dealers en -personeel tot fleetowners en media uit heel Europa. De grote primeur was de onthulling van de gloednieuwe Ford Kuga, tevens de eerste SUV ooit van Ford met de keuze uit drie verschillende aandrijflijnen: mild-hybride, full-hybride en plug-in hybride (lees hier meer over deze technieken). Maar er was meer!

Ford Go Electric
Zoals gezegd: elektriciteit was één van de onderwerpen dat centraal stond. Tijdens het event onthulde Ford een geavanceerde line-up van verschillende geëlektrificeerde auto’s. dit jaar worden er acht nieuwe, geëlektrificeerde modellen in Nederland geïntroduceerd, in 2020 komen daar nog eens acht bij.

Zo werden o.a. de Ford Explorer Plug-in-Hybride, de Fiesta EcoBoost Hybride, de Focus EcoBoost Hybride, de Mondeo Hybride en de Kuga Plug-in-Hybride getoond aan het publiek. Daarnaast kondigde Ford ook aan dat in 2021 een nieuwe elektrische Transit wordt toegevoegd aan het aanbod elektrische bedrijfswagens. Op deze manier legt Ford zich toe op het leveren van een nieuwe reeks zuinige en plezierig rijdende auto’s die voldoen aan de uiteenlopende wensen van de Europese klant.

"Het was een mooie en indrukwekkende presentatie die we te zien kregen", aldus Jeroen Bos. "Ford laat zien dat ze zich volledig toewijden aan een elektrische toekomst met slimme, nieuwe en milieuvriendelijke modellen. Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal voor Ford en ik ben zeer benieuwd hoe zich dit de komende jaren verder gaat ontwikkelen.

*Foto’s van het event zijn hier te vinden.

Wilt u niets missen?

Volg al onze updates over de nieuwste modellen, trends en scherpe aanbiedingen.